lill

Mange kommer til skade hvert år ved at fælde deres træer selv. Her kan du læse lidt om hvad du skal passe på, når du selv gør det. Er du i tvivl om, hvordan du selv fælder et træ i haven skal du oplade opgaven til en professionel. Der findes mange forskellige skovservice firmaet der kan gøre arbejdet for dig. Især hvis du har mange træer der skal fældes, er det en rigtig god ide at få andre til det.

Der er ingen lov imod at du selv gør arbejdet. Men hvis du ingen idé selv , har om hvordan træfældning foregår kan du nemt komme til skade. Det er rigtigt nemt at komme galt af sted med en motorsav. Man skal have rigtig meget respekt for træerne og ikke mindst motorsaven. Vi har hørt historie om mennesker der har mistet en arm eller et ben fordi de mente at træ fældning nemt kan klares selv.

tr

Derfor anbefaler vi at kontakte et firma eller en professionel skovhugger til den opgave du har. Der forskellige sikkerhedsrisikos der kan spille ind. Et større træ er helt klart mere farlig at arbejde med end et mindre juletræ.

Ved de store træ skal man kravle op i toppen, selvfølgelig med professionelt klatreudstyr, og begynde at kappe træet ned oppe fra. Det er en meget stor og svært opgave som kræver viden omkring skovarbejde.

Omkring de mindre træer er det noget nemmere. Men her skal du være sikker på hvad side træet falder til. Det kan ikke nytte noget at træer pluselig vælter til den forkerte side. Det kunne komme til at gå ud over dit eget hus. Og det er ikke sikkert din forsikring ville dække dette. Det skal du nok undesøge ingen du går igang. Mange tror at det nemt kan klares med et rev. Men er selv små træer meget tunge , og det vil være meget svært at styre når først det er igang med at falde.

Som tidligere nævnt anbefaler vi at bruge et certificeret skovservice firma til opgave. Hvis du bare er en smule i tvil så heller være på den sikre siden end at komme til skade ved at gøre det selv.